e-Taxadedrum Ungaria

SISTEMUL ONLINE MAGHIAR A PLĂŢII TAXELOR DE DRUMURI.

hir_e-toll-in-hungary-picÎncepând cu 1 iulie 2013, sistemul electronic de taxare bazat pe distanță (DBT) (distance-based toll system, DTS), cu plata taxei proporțională cu distanța parcursă efectiv, va fi introdus pe o rețea de drumuri care însumează 6.513 km lungime din rețeaua maghiară de drumuri publice (autostrăzi, drumuri principale). Plata taxei este proporțională cu distanța parcursă efectiv și depinde de tipul drumurilor utilizate (autostradă, drum principală), categoria autovehiculului (J2, J3, J4), precum și clasificarea EURO.

 

Există două modalități de plătire a taxelor de drumuri în Ungaria: bilete pre-plătite sau instrumentul de plată on-board (cu ajutorul unui contribuitor recunoscut).

 

Dacă furnizaţi des în Ungaria sau transportaţi des prin Ungaria, o soluţie convenabilă poate fi oferită de instrumentul de plată on-board (OBU) ce se bazează pe GPS cu ajutorul căreia se face automat decontarea taxelor după distanța parcursă de autovehicule.

 

Esenţa funcţionării este că o firmă de prestare de servicii on-board de monitorizare (OBU) bazată pe GPS în calitate de contribuitor de ”declarare” transmite datele autovehiculelor către ÁAK (Állami Autópálya Kezelő Zrt.). Utilizatorii pot achita datoriile prin încărcare de credite în avans.

 

Reprezentantul prestatorului dumneavoastră WebEye este WebEye Magyarország Kft. ceea ce participă ca contribuitor de ”declarare” în sistemul de plată a taxelor de drumuri în Ungaria. Pentru declararea taxei necesită un aparat OBU care poate fi cumpărat de la partenerii noștrii distribuind în 14 ţări din Europa, ca şi în staţiile Shell în Ungaria.

 

În cele ce urmează acordăm informaţii sistematice despre introducerea şi funcţionarea plăţii taxei de drum din Ungaria proporțională cu distanţa parcursă efectiv. Urmaţi ştirile noastre, încercaţi calculatorul de tarife şi alegeţi registrarea simplă online.

Ştiri, actualităţi